Преди броени дни Amazon представи Fire TV. Дали обаче черната кутия ще надмине продуктите на Apple и Roku? 

Amazon Fire TV

Продуктът на Amazon не претендира за иновативен дизайн; вместо това акцентът пада върху бързата и лесна инсталация и набора от услуги. Ако вече разполагате със съдържание, закупено от Amazon, то автоматично се появява във Fire TV след инсталация. Интерфейсът наподобява този на Fire Kindle, което допълнително улеснява работата с Fire TV.

Fire TV се доставя в приложенията на Netflix, ESPN и други. (Впечатление прави липсата на приложението HBO Go, но Amazon обещава, че скоро то също ще бъде добавено към Fire TV.) Amazon изрично посочва, че всяко от приложенията е разработено от съответния доставчик, което обяснява приликите с приложенията за Apple и Roku.

Както вероятно се досещате, Fire TV работи най-добре със съдържание, което е закупено или се излъчва от Amazon. Amazon използва специални фонови алгоритми, за да зарежда съдържание максимално бързо, след като натиснете бутона Play. Освен това Fire TV интегрира характеристики като X-Ray, гласово разпознаване, преглед на дигитални изображения и възпроизвеждане на музикални файлове. Всичко това прави продукта на Amazon достоен съперник на наличните на пазара декодери. Ако обмисляте да закупите цифров декодер, препоръчваме ви да обърнете внимание и на Fire TV. Но ако вече разполагате с декодер, вероятно нямате нужда от нов.