По време на World Wide Developer Conference в Сан Франциско Apple обяви iOS 10, която обещава значителни подобрения на Siri. И това не е всичко!

Apple обяви iOS 10

От Apple обещават, че след ъпдейта Siri за първи път ще бъде отворена за разработчици посредством новата среда за разработки Siri SDK. Очаква се гласовият асистент да стане по-полезен, тъй като ще може да работи с повече услуги от преди. Средата за разработки ще даде възможност на разработчиците директно да интегрират Siri в своите приложения, както и на потребителите да получават достъп до Siri директно от приложенията.

Клавиатурата QuickType на Apple също се очаква да получи няколко значителни подобрения, свързани със Siri - сега клавиатурата ще може да използва асистента, за да дава предложения, например свободно време спрямо вашия календар, в зависимост от това, което въвеждате.

Известията при заключен начален екран също се очаква да бъдат по-интерактивни, като ще бъде предоставен бърз достъп до камерата и контролния център.

iMessage също ще претърпи промени в iOS 10. Приложението за съобщения ще поддържа повече информация за споделени ликнове, за да могат потребителите бързо да преглеждат съдържанието им, както и нови икони и анимирани ефекти. Освен това iMessage също бива отворен за разработчици, което ще позволи на нови приложения да използват информацията от съобщенията на телефона.

Приложението за снимки също става "по-умно", като в него се въвеждат характеристики за разпознаване на лица, чрез които потребителите могат да организират снимките си спрямо това кои хора присъстват на кадъра. Приложението също така автоматично ще организира снимките в "спомени" - поредица снимки, които ще бъдат обобщени на база това кога и къде са били заснети.

Apple Music ще претърпи значителни подобрения в дизайна, а новинарското приложение вече ще поддържа абонаменти, чрез които потребителите ще могат да получават известия, когато бъдат публикувани новини от определена онлайн медия.