Facebook тихомълком пусна версия на приложението Messenger за Apple Watch в ъпдейта от четвъртък. Ъпдейтът също добавя поддръжка за характеристиките на iOS 9, включително цялостно търсене и многозадачен режим за iPads.

Facebook Messenger за часовника на Apple

Часовниковата версия на приложението за съобщения поддържа watchOS2, последната версия на софтуера на Apple за Apple Watch. Приложението притежава голяма част от функционалните компоненти на версията за мобилни телефони. Не можете да изписвате отговори на съобщения, но пък можете да избирате отговор от списък с шаблонни отговори, както и да изпратите вашето местоположение, да изпратите like, да отговорите чрез стикер или чрез запис на гласово съобщение посредством вградения в часовника микрофон. Като получател, можете също да проверявате снимки, видео и гласови съобщения.

Часовниковото приложение поддържа стикерите на Facebook, но анимираните стикери и GIF изображения се появяват само като статични картинки.

Facebook Messenger за часовника на Apple

За потребителите на Android, Messenger е съвместим и с операционната система Android Wear. Приложението за Android Wear, което се появи по-рано този година, също ви позволява да записвате и да изпращате съобщения и да изпращате харесвания (likes) от вашия часовник.