Социалната мрежа Facebook подобрява характеристиките си за търсене с цел по-лесно намиране на постове. Ъпдейтът започна от уеб сайта на Facebook и приложенията за iOS и Android, казват от компанията.

Facebook с подобрена характеристика за търсене

Потребителите на Facebook ще видят три значителни подобрения в търсенето: предложения за персонализирано търсене; способност да се търсят постове, споделени публично или с приятели; и способност да се търси какво казват хората по дадена тема.

Преди търсенето на термин насочваше резултатите към страници, хора, групи, събития, приложения или популярни теми. Такъв тип търсене дава специфични резултати, но не е достатъчен, ако се опитате да търсите по-обща информация като дискусия към последния епизод на даден сериал или мнение на фен.

С новите подобрения, търсенето вече ще показва персонализирани предложения, включващи популярни теми и индивидуални постове. Например, ако търсите информация за любимото си телевизионно шоу, част от резултатите могат да бъдат постове на ваши приятели, които са споделили в социалната мрежа мнението си за последния епизод.

Том Стоки, вицепрезидент на отдел Търсене, споделя: "Сега съществува нов начин за бърз достъп до дискусия. С едно щракване можете да намерите обществен пост, свързан с даден линк, да видите известни цитати и фрази в този пост, и да разберете каква е общата нагласа на участващите в дискусията."

Facebook отбелязва, че търсените резултати ще съблюдават вашите текущи настройки за сигурност и няма да показват нищо, което е не е било споделено публично. Ето защо ви препоръчваме да прегледате настройките си на споделяне.