Компанията Fitbit представи фитнес гривната Alta. С модерен дизайн, надопобяващ истинска кожена гривна, фитнес тракерът е оборудван с монофроматичен OLED дисплей, който се задейства при докосване. 

Fitbit Alta: Модерният фитнес тракер

Подобно на други фитнес тракери, Alta ви подсеща да се движите, ако сте се застояли прекалено дълго на едно място. Също така, гривната включва сравнително новата характеристика, въведена от Fitbit, която автоматично преценява типа на извършваната от вас активност, например бягане, колоездене, както и специфични тренировки, и записва тази информация в мобилното приложение вместо да се налага да я въвеждате ръчно.

Alta не разполага със сензори за измерване на пулса, нито GPS, а това означава, че батерията ще се нуждае от зареждане веднъж на всеки 5 дена. Гривната също така вибрира, ако получите известие на своя iOS, Android или Windows мобилен телефон. Доставките започват през март, а цената е $130 - същата като на Fitbit Charge; всъщност гривната лесно може да се яви заместител на Charge.

От техническа гледна точка, Alta по нищо не се различава от съществуващите на пазара фитнес тракери. Компанията Fitbit обаче твърди, че предишните фитнес гривни - Charge HR, Surge, и Blaze - допадат основно на фитнес феновете, но много хора избягват да ги носят ежедневно, заради грубия им дизайн. Мотивацията при създаването на Alta е да навлезе в ежедневието на хората с по-изискания си и модерен дизайн.