Седмица след Mobile World Congress 2014 всички говорят единствено и само за най-новото устройство за следене на физическата активност (fintess wearable), а именно Gear Fit на Samsung. Докато Gear Fit достигне крайните потребители, обаче, не е необходимо да изоставате от фитнес тенденцията. На пазара съществуват няколко добри алтернативи, които не са за пренебрегване. Ако сте решили да похарчите пари за нова спортна джаджа, която да краси китката ви, в няколко последователни поста ще ви предложим най-актуалните модели.


Fuelband SE на Nike

Fuelband SE на Nike

SE (съкратено от Second Edition) е втората и неуспоримо по-добра версия на Fuelband. Тази фитнес гривна наистина ще ви принуди да се движите и това не се дължи единствено на факта, че за нея ще платите солидните $149. Ако се застоите прекалено дълго на едно място, Fuelband ви подсеща да продължите да се движите.

Fuelband SE може да се използва съвместно с безплатното приложение Nike+ Fuelband, но дори и без него гривната предоставя достатъчно информация за дневната ви активност. За съжаление понастоящем приложението е налично само за потребители на Apple, чиито мобилни телефони поддържат Bluetooth 4.0 (т.е. необходимо е да имате поне iPhone 4S). Nike обаче са помислили и за феновете на Android и Windows телефони, които могат да следят активността си през уеб интерфейс вместо през приложение за телефона. Имайте предвид, че за разлика от други фитнес гривни, Fuelband SE не притежава опция за настройки на аларма или проследяване фазите на съня.