Вчера Google обявиха въвеждането на нова характеристика, Gmailify (или Gmail-ификация), която ще позволи на всеки, който няма акаунт в Gmail, да се възползва от защитата от спам, организацията на входящата пощенска кутия, интеграцията с Google Now, както и много други свойства на Gmail, без да се налага да променя имейл адреса си.

Най-добрите характеристики на Gmail стават достъпни за не-Gmail акаунти

В началото на 2015 година множество потребители получиха възможността да интегрират своите не-Gmail акаунти, например Yahoo и Outlook, директно в приложението Gmail под Andoid. От днес вече е възможно не само да проверявате своите @Yahoo.com, @Hotmail.com, или @Outlook.com имейли, но също така да ги управлявате все едно тези акаунти се хостват от Google. Тази нова характеристика е изключително полезна за всеки, които иска да се възползва от набора от характеристики на Gmail, но по една или друга причина не желае да се раздели с досегашния си имейл адрес.

Ако вече работите със своите не-Gmail акаунти през приложението на Gmail, трябва ръчно да активирате Gmail-ификацията. За целта трябва да свържете вашите не-Gmail акаунти с Gmail. Отидете на екрана с настройки в приложението, щракнете върху произволен не-Gmail акаунт с изберете опцията Link Account. По този начин ще укажете на приложението да приложи характеристиките на Gmail към акаунта. Добрата новина е, че във всеки един момент можете да прекратите връзката между акаунтите.

Характеристиките, от които вашите не-Gmail акаунти ще могат да се възползват са: защита от спам във входящата пощенска кутия, организация на входящите имейли по тип (например Social, Updates, Promotions), подобрено търсене на съобщения в пощата, по-добри известия в мобилна среда, и интеграция с Google Now, където директно да преглеждате своите самолетни и хотелски резервации.

По начало Gmail-ификацията ще работи само с акаунти на Yahoo и Microsoft Hotmail/Outlook, но от Google обещават, че че в бъдеще очакват да работят и с други имейл доставчици.

А ето и официалното видео, с което Google обявиха новата характеристика: