От днес Twitter започва имплементация на новия си интерфейс (timeline), който сортира туитовете на първа страница по тяхната важност, а не в хронологичен ред.

Как да активирате новия интерфейс в Twitter?

Най-важните туитове ще се появяват в горната част на екрана, а броят им най-вероятно ще зависи от броя на хората, които следите в Twitter. 

Понастоящем новият интерфейс е опционален, и по подразбиране е изключен. Освен това все още не е наличен за всички потребители (което към момента важи и за Twitter на територията на България). Очаква се в бъдеще интерфейсът да бъде активиран по подразбиране, а потребителят да има възможност сам да го изключи от настройките. 

А ето как можете да активирате новият интерфейс:

На десктопа

Влезте в своя акаунт в Twitter и изберете "Settings" > "Account" > "Content". Новата характеристика се намира в раздела "Timeline"; за да я включите, поставете отметка през опцията "Show me the best Tweets first."

Под iOS

В приложението на Twitter щракнете върху иконката с форма на зъбчато колело и изберете "Settings", а след това маркирайте акаунта, чиито настройки искате да промените. Щракнете върху "Timeline" > "Timeline personalization" и накрая поставете отметка пред опцията "Show me the best Tweets first".

Под Android

Щракнете върху иконката с трите точки, след това изберете "Settings" > "Timeline" и накрая поставете отметка пред опцията "Show me the best Tweets first".