След като инсталираха iOS 9.0.1, много потребители съобщиха за проблем с продължителността на живот на батерията. Това изглежда настъпва всеки път при ъпдейт на нова iOS. Ето няколко трика, чрез които да удължите живота на батерията.

Как да запазите батерията на вашия iPhone след ъпгрейд на iOS9

Проверете кои приложения изтощават батерията ви

Едно от първите неща, които трябва да направите, е да проверите колко енергия изразходка всяко приложение. Това можете да направите като отворите Settings > Battery, след това се придвижете надолу до Battery Usage. Ще намерите списък от приложения, като срещу всяко приложение ще има процентна стойност. Най-вероятно приложенията в началото на списъка са тези, които най-често използвате, но може да има някои скрити енергийни лакомници в списъка, които използват прекомерно голямо количество от мощността на батерията.

Изключете ненужните характеристики

Уверете се, че сте изключили приложения като Bluetooth, AirDrop и други фонови приложения, когато не ги използвате. Дори когато излезете от дадено приложение, то може да изразходва батерията като работи фоново. Можете да изключвате приложенията всеки път, когато ги затваряте (чрез двукратно натискане на бутона на телефона и след това приплъзване нагоре ) или изцяло да изключите фоновото обновяване на приложения. За целта изберете Settings > General > Background App Refresh; можете да изключвате всяко приложение поотделно или всичките заедно. Препоръчваме ви да вземете индивидуално решение за всяко пирложение; някои приложения като GPS или картографски приложения функционират най-добре, когато фоновото обновяване е активно.

Свойството Low Power Mode

Low Power Mode е нова характеристика на iOS 9, която беше създадена да съхранява батерията ви в критични моменти. Low Power Mode изключва всички функции, от които не се нуждаете непосредствено (като фоново обновяване на приложенията; автоматично обновяване и визуални ефекти). Това може значително да удължи живота на батерията, но също така да ограничи функционалността на телефона.

За да включите свойството Low Power Mode, отидете на Settings > Battery.

Намалете осветеността на екрана

Затъмнете екрана изцяло. Вероятно няма да можете да виждате нищо, но батерията ви ще има малко по-дълъг живот. Помислете, дали се нуждаете от максимална светлина, когато се разхождате наоколо с вашия iPhone в раницата ви?