Вчера Microsoft представиха версия за iPhone на тяхната клавиатура Word Flow за Windows Phone. Новата iOS версия ви позволява да щраквате и провлачвате, за да пишете думи. Освен това тя може да предвижда думите в едно изречение, точно както и версията на Windows Phone. От Microsoft говореха за тестов период, но към момента изглежда, че клавиатурата е достъпна белзплатно в американския App Store.

Клавиатурата Word Flow на Microsoft сега и за iOS

Версията на Word Flow за iPhone включва няколко екстри, които не са достъпни на телефоните с Windows. Например, можете да промените фона на клавиатурата, като добавите свое изображение. Освен това можете да използвате режим на въвеждане с една ръка. Той ви позволява да провлачвате и щракате върху думи, като поставя клавиатурата встрани под формата на полукръг, и е изключително полезен за телефоните с голям екран като iPhone 6S Plus.

От известно време в Microsoft експериментират с различни клавиатури за Android и iOS, а през февруари компанията придоби Swiftkey. И докато Word Flow се появи и на българския пазар, остава ни само да се наслаждаваме на промоционалното видео.