Ето че с настъпването на пролетта ние имаме една радостна новина за всички наши читатели. От април започва нашата нова поредица: Книга на месеца. Всеки месец ще ви представяме една от книгите в нашия каталог, но това не е всичко. Книгата на месеца ще бъде на изключителна цена през целия месец, за да може да достигне до по-голяма част от нашите читатели.

Книгата на месец април е Изграждане на сигурни сървъри под Linux.

Оферта - Книга на месеца - Изграждане на сигурни сървъри под Linux

Linux неизменно стои в челото на списъците на най-често използваните сървъри за Интернет, независимо дали става въпрос за уеб сървъри, анонимни FTP-сървъри или общи услуги като DNS и прехвърляне на поща. Сигурността стои на първо място за всеки, който предоставя такива услуги. Не е необичайно един сървър да бъде проверяван за уязвимости от потенциални нападатели десетки пъти всеки ден и дори понякога да бъде подлаган на сериозни атаки. Очевидно единственият начин да направите даден компютър напълно сигурен е да го изключите от мрежата и от захранването, да съсипете непоправимо твърдия диск и паметта, и да оставите машината да се покрие с прах. Тази книга не съдържа подобна информация. Но в нея можете да намерите множество практически съвети по следните въпроси:

  • Как да обмисляте заплахите, рисковете и адекватни на тях противодействия
  • Как да защитавате публично достъпни системи чрез удачно проектиране на мрежи
  • Как да подсигурите "прясна" инсталация на Linux и как да я обновявате с кръпки на новооткритите уязвимости с минимални усилия
  • Как да използвате ефективно механизмите за сигурност на някои особено популярни сървърни приложения
  • Как да използвате някои изключително мощни приложения за подобряване на сигурността като Nessus и Snort
Само в рамките на април можете да закупите книгата Изграждане на сигурни сървъри под Linux на промоционална цена от 12.57 лв. Възползвайте се от тази чудесна оферта само в онлайн книжарница ЗеСТ Прес!