Вече можете да разбере кой не желае да ви бъде приятел във Facebook.

Кой не иска да ви бъде приятел във Facebook?

Приложението, наречено Who Deleted Me, изготвя списък на вашите текущи приятели във Facebook и проследява във времето кои от тях ви премахват от списъците си с приятели. За съжаление, приложението не може да "вижда" в миналото; с други думи, Who Deleted Me ще ви покаже кой ви е изтрил, след като сте го инсталирали, но не и преди това.

Приложението Who Deleted Me на Facebook е налично за iOS, Android и като разширение (extension) за Chrome. То ви информира във всеки момент, когато някой приятел ви изтрие от списъка с приятели.

Приложението обаче не е новост. То е налично от 2009 г., но тогава социалната мрежа успява да го деактивира, защото то „заобикаляло техните проектирани ограничения“, разказва разработчикът на приложението Anthony Kuske в имейл до Mashable.

Сега приложението се завръща с нови функции, включително и задаване честотата на ъпдейтване. Kuske твърди, че този път приложението не може да бъде деактивирано от Facebook. Причината е, че Who Deleted Me директно получава вашия списък с приятели, вместо да преминава през програмния интерфейс на социалната мрежа.