Нов двукрак робот от компанията Schaft (закупена от Google) беше показан миналия петък на конференцията New Economic Summit в Токио, Япония.

Компанията Schaft представи нов двукрак робот

Демонстрация показва как малкият робот може да ходи по различни терени, които понякога са предизвикателство дори за хората, например пясъчен бряг, камениста местност, заснежена повърхност и тясно стълбище. По време на демострацията от Schaft показаха също, че роботът се справя изключително добре, когато неочаквано под краката му се появи някакво препяствие, създаващо нестабилност. За финал, Schaft показват как роботът може да пренася тежести, а това загатва за потенциалните приложения. Подобни двукраки роботи биха могли да се превърнат в асистенти на хората и да поемат голяма част от работата, включително да носят покупките от магазина до вкъщи.

По-долу можете да видите официалното видео от демонстрацията на двукракия робот. 

Припомняме, че наскоро Google обявиха за продан Boston Dynamics, друга фирма в областта на роботиката, която беше част от тяхното портфолио. Но демонстрацията на Schaft определено доказва, че от Google нямат намерение да излизат от бизнеса с роботи.