Ученици между 6 и 18 годишна вързаст са поканени да участват в новото състезание за програмиране Imagine Cup Earth, огранизирано от Microsoft и НАСА. Независимо дали са абсолютно начинаещи и никога не са писали код през живота си, или са напреднали и искат да се потопят в ново предизвикателство, всички ученици са приветствани да представят голямата си креативна идея и самоуверено да я приложат на практика.

Microsoft и НАСА представят световно състезание по програмиране за ученици

Тази година Microsoft и НАСА си партнират, за да създадат нов вариант на вече популярното сред учениците състезания Microsoft Imagine. Към инструментите, предоставени от Microsoft (сред които безплатни инструменти за начинаещи и безплатна регистрация за Microsoft Azure), НАСА добавя впечетляващо количество информация и данни, свързани с мисията им да подобрят разбирането за Земята от гледна точка на Космоса и впоследствие да подобрят начина на живот, както и да подсигурят бъдещето. Състезанието Imagine Cup Earth има за цел да вхъднови следващото поколение мислители, мечтатели и бъдещи програмисти да изучат основите на програмирането и да изследват най-новите открития в науката за нашия скъп дом - планетата Земя.

Броят на победителите в състезанието Imagine Cup Earth за 2015-2016 ще бъде 18 и те ще си поделят награда от $36,000 за техните програмни проекти. Учениците, които ще изберат състезанието за начинаещи, могат да създават игри, приложения и симулации, използвайки безплатните инструменти за обучение на Microsoft като Kodu Game Lab, Microsoft Touch Develop и Project Spark. По-напредналите в програмирането ученици ще могат да създават уеб приложения чрез HTML5/CSS/Javascript, Python или други езици по техен избор.

Учениците могат да се запознаят с регламента на състезанието на страницата на Imagine Cup Earth. Поради различията на училищните програми по света, Microsoft Imagine провежда 3 състезателни кръга, като всеки от тях е със самостоятелен краен срок и награди. Учениците могат да вземат участие само в един кръг или във всички. Всички срокове са показани в средно време по Гринуич.

Крайните срокове за всеки кръг са:
Първи кръг: 23:59 GMT Декември 15, 2015
Втори кръг: 23:59 GMT Март 31, 2016
Трети кръг: 23:59 GMT Юни 15, 2016

Във всеки кръг ще бъдат раздадени по 6 награди:

Категория НАЧИНАЕЩИ ПРОГРАМИСТИ Категория НАПРЕДНАЛИ ПРОГРАМИСТИ
За най-добра игра, приложение или симулация в областта на науките за земята чрез използването на Kodu Game Lab, Microsoft Touch Develop или Project Spark. За най-добро уеб приложение в областта на наука за земята, което се базира на действителни данни и изображения, предоставени от НАСА.
1-ва награда: $3 000 1-ва награда: $3 000
2-ра награда: $2 000 2-ра награда: $2 000
3-та награда: $1 000 3-та награда: $1 000


За повече информация, следете страницата на Imagine Cup Earth.