Microsoft анонсира официалната дата за пускане на дългоочакваната нова версия на Microsoft Office. Компанията съобщава, че Office 2016 ще бъде достъпен на 22 септември 2015. А потребителите на Office с VLS (volume licensing service) договори могат да изтеглят Office 20016 от 1 октомври.

Microsoft Office 2016 достъпен от 22 септември

Обновената версия на Office включва няколко нови характеристики за десктоп потребителите например възможност за съвместна редакция на документи, синхронизация на файлове към OneDrive в облак и други.

Компанията отбелязва, че Office 365 ProPlus потребителите, които са платили абонамент за Office, също ще получат последният ъпдейт на характеристики и защити на 22 септември. В този ъпдейт ще се включват и обновленията за приложенията на Office 2106.

Microsoft въвежда и нов модел на ъпдейт, наречен Current Branch for Business, който ще предлага три кумулативни ъпдейта на характеристики годишно, докато ъпдейтите за защита ще продължават да се случват месечно. Този модел е предназначен за организации, които искат да тестват новите характеристики на Office 2016, преди да ги въведат в употреба за подчинените си.

Още новини около новата версия на Office 2016 можете да откриете в блога на Microsoft.