Наскоро приключи Kickstarter кампанията за смарт часовника BLOCKS, който набра невероятната сума от $1,613,874. Часовникът е модулен, и ще ви позволи да избирате кои функции са ви необходими.

Модулният смарт часовник BLOCKS

Часовникът се състои от два компонента. Първият компонент е циферблатът, познат като Core (ядро), който е напълно функционален смарт часовник. Той работи с известявания, притежава активно записващо устройство, има гласов контрол, тъч скрин, батерията му издържа ден и половина без зареждане, има Bluetooth и Wi-Fi и реагира при допир.

Вторият компонент са модулите, които изграждат каишката. Всеки модул притежава различна функционалност, подобно на LEGO елемент, и вие можете да разменяте и да свързвате различни модули в зависимост от свойствата, с които искате да боравите. Не трябва да рестартирате часовника, когато свързвате модулите. Той започва да работи веднага. Батерията ви се е изразходвала? Свържете модула с батерията. Решили сте да потренирате във фитнеса? Свържете модула за отмерване на пулса.

Модулите, които понастоящем са на разположение са: допълнителна батерия, модул за отмерване на сърдечния пулс, GPS модул, NFC модул и "приключенски" модул (който отмерва температура, налягане и пресмята височината над морското равнище).

В бъдеще компанията също обещава да създаде модули за SIM карта, модул за снемане на отпечатъци, LED модул и програмируем модул за персонализиране на действия с телефона или часовника.

Модулният смарт часовник BLOCKS

Операционната система на смарт часовника се основава на последната версия на Android. По този начин други компании и индивиди могат също да разработват модули за часовника. BLOCKS ще бъде съвместим с iPhone и Android. Той работи с iOS 8 и iPhone 4S и по-високите им версии. Ще работи също с всички телефони Android 4.0+ на LG, Motorola, Sony, Samsung, HTC, Xiaomi и други.

Вие можете да поръчате смарт часовника тук за $330, като разноските по доставка се заплащат допълнително. Той е окомплектован с 4 модула, а всеки допълнителен модул струва $35. За цвят металик се заплаща допълнително $35. Компанията е обявила че всички предварително закупени часовници ще бъдат доставени през юни 2016.