Безспорно събитието на седмицата е Mobile World Congress, който се провежда в Барселона. Ето три от най-интересните иновации, представени в първите дни на конгреса.

LG представя G5 с допълнителни модули

Корейската фирма предприема нов подход към създаването на мобилни телефони. Допълнителните модули, с които G5 ще разполага, ви позволяват да включвате необходимата ви функционалност като добавяте хардуер към основното тяло на телефона. Този иновативен подход позволява на LG да превърнат G5 в един от най-тънките и елегантни телефони на пазара, без да отстъпва по параметри на съперниците си. Сред допълнителните модули (които от LG наричат с името "приятели") са Cam Plus и Hi-Fi Plus, които предоставят функционалност на камера и на преносима hi-fi система.

LG представя G5 с допълнителни модули

Операционната система Remix на Jide

Операционната система Remix, която представлява разновидност на Android за настолни компютри, ще бъде достъпна за по-стари 32-битови машини от март 2016. (Припомняме, че тя вече е достъпна за х86 машини.) Софтуерът добавя множество десктоп характеристики към Android, включително управление на мишка и клавиатура, традиционния интерфейс с прозорци, и файлово управление. Вижте официалното демо на Remix:

Интернетът на нещата влиза в обувките

Iofit, компания, която наскоро се появи в новия инкубатор за стартъпи на Samsung, представя нови маратонки с вградени сензори. Обувките се наричат Smart Balance и основната им цел е да покажат на човек дали правилно разпределя тежестта си при извършване на различни упражнения и физическа активност. Данните се обработват и визуализират на потребителя чрез мобилно приложение. Зареждането на батериите на сензорите става по безжичен път. Очаква се обувките Smart Balance да бъдат представени в Kickstarter по-късно тази година, а цената да започва от $199.

Интернетът на нещата влиза в обувките