Любителите на MS Office вече не трябва да търсят алтернативни решения за своите Apple продукти. В четвъртък Microsoft представиха WordExcel и PowerPoint за iPad. Само четири дни след това, трите приложения заемат челните места в класацията за безплатни приложения на App Store. 

Excel за iPad

Не се заблуждавайте, обаче; безплатен е само прегледът на документи във всяко едно от приложенията. Ако желаете да създавате или модифицирате документи, ще трябва да заплащате допълнително по $5 на месец за Office 365. Но това е малка цена за качеството, което получавате. И трите приложения са напълно функциониращи и могат изцяло да заменят настолните версии на програмите. Освен това, използването на Office 365 осигурява на Microsoft потребителите възможността да получават достъп до документите си от всяко устройство и по всяко време посредством облачната технология на Microsoft. Един от най-големите недостатъци несъмнено остава липсата на възможност за споделяне на файлове посредством други платформи. Понастоящем нито Dropbox, нито Google Drive присъстват като опции за обмен на файлове. 

Все още не сме сигурни дали Office приложенията ще изместят еквивалентните приложения на Apple. А какво е вашето мнение?

Word за iPad