Шведският изобретател и предприемач Микаел Шелман предлага алтернативен начин за колоездене през зимния сезон (и не само).

PodRide или колело за екстремни зимни условия

На външен вид PodRide прилича повече на кола, отколкото на колело. Изобретението е изцяло покрито с непромокаем материал, за да предпазва тялото от изстиване. Позицията на седалката е като на кола, а височината на PodRide е аналогична на тази на малък автомобил - така че е напълно безопасно да се движи по улицата сред другите автомобили. Максималната скорост, която изобретението достига е 25 км/ч. Какво се крие под външността, обаче? Според страницата в Indiegogo, където Шелман наскоро представи своето изобретение чрез кампания за набиране на средства, PodRide се задвижва от електрическо колело с 14-степенни скорости. Едно зареждане на колелото може да ви придвижи на разстояние 60 км, което е напълно достатъчно за повечето пътувания между дома и офиса. 

PodRide или колело за екстремни зимни условия

Изобретението на Шелман не е ново за създателя си. От няколко месеца насам той пуска видоклипове в YouTube, в които демонстрира алтернативното си превозно средство. Кампанията му в Indiegogo обаче му досене слава, като вече е събрала над 80% от желаното финансиране. Ако решите да покрепите кампанията, бихте могли да получите отстъпка от цената на RodRide, която се очаква да бъде $2,800.