Видяхте ли промените в началната страница на Facebook? След като месеци наред от компанията тестваха иконите с реакции върху ограничен кръг потребители, сега тези икони (които от Facebook наричат "реакции") са достъпни за всички.

Реакциите на Facebook са тук!

За да активирате реакциите, трябва само да задържите курсора на мишката над бутона Like под произволен пост. Появява се меню с шест анимирани икони, между които можете да избирате: стандартната икона "харесва ми", както и новите "обичам", "хаха", "уха", "тъжно ми е" и "ядосан съм".

Една от основните причини за появата на новите икони е фактът, че през декември 2015 от Facebook отчитат, че над 1.44 милиарда потребители работят със социалната мрежа през мобилния си телефон. Малкият екран и неудобната клавиатура, обаче, значително затрудняват писането на коментари. И така, новите икони са един по-забавен начин да предадете вашето съобщение, без да се налага да набирате текста.

Най-голямото предизвикателство за Facebook се оказва да установят кои да бъдат шестте анимирани икони, които потребителите биха искали да използват ежедневно. Julie Zhou, директор на отдел "Продуктов дизайн" признава, че изборът е бил изключотелно труден, тъй като основното желание на Facebook било да улеснят, а не да затруднят допълнително потребителите. В последния етап от разработката, само няколко набора от икони достигат до първоначалните тестови потребители.

Реакциите на Facebook са тук!

Трите най-използвани икони за всеки пост се появяват непосредствено до броя на хората, които са реагирали на поста.