Samsung патентова в Южна Кория контактни лещи с вграден дисплей, на който изображения могат да се прожектират директно в окото на човек. Това беше обявено вчера в блога SamMobile. Вградената камера и сензорите ще бъдат контролирани чрез премигване.

Samsung патентова умни контактни лещи с вградена камера

Според информацията на SamMobile целта на Samsung при разработването на умните контактни лещи е да се създаде по-добро виртуално изживяване от това, което понастоящем предлага Google Glass и подобни на него устройства.

Използването на премигване като входни данни към сензорите не е съвсем невъзможно, макар че вероятно има и по-подходящи решения. Припомняме, че Google Glass вече демонстрираха характеристика, която позволява на потребителя да създаде снимка чрез намигване. 

Samsung патентова умни контактни лещи с вградена камера

Samsung и Google изглежда към момента са основните компании, които се борят на пазара на умните контактни лещи. Google вече притежават два патента (свързани с измерването на химическата субстанция в очите на потребителя, с цел определяне нивото на кръвната захар), а Samsung подадоха заявление за първия си патент през 2014 година. Получаването на патент обаче далеч не гарантира появата на продукт на пазара. Остава ни само да наблюдаваме как ще се развиват събитията.