От Spotify обявиха, че възнамеряват да разшири своята видео програма с 12 нови шоу програми. Всички те ще бъдат свързани с музиката и поп културата. От Spotify потвърдиха, че всеки епизод ще бъде с дължина не повече от 15 минути. Сериите ще бъдат достъпни първо за потребителите на iOS и Android в САЩ, Великобритания, Германия и Швеция. От Spotify също съобщават, че това е само първата част от видео съдържание, което ще бъде пуснато на пазара: компанията планира и втора фаза, която ще включва комедийни сериали, аницащия и съвместни продукции с артисти.

Spotify подготвя 12 нови видео поредици

Припомняме, че през януари тази година компанията пусна първите видео клипове съвместно с партньори като ESPN, MTV и Comedy Central. Тези клипове обаче отново са достъпни само за потребители в изброените по-горе държави. Сред видео съдържанието се окрояват Rush Hourсерия за хип-хоп легендата Ръсел Симонс; Landmark, документална поредица за паметни моменти в музикалната история; и Trading Playlists, където знаменитости опознават изкуството на други артисти.   

Много от конкурентите на Spotify също са насочили усилията си към създаване на видео съдържание за своите потребители. Apple работи с Dr. Dre, will.i.am и Vice Media, а Tidal също експериментира с видео съдържание в допълнение към музикалния си каталог.