Spotify със сигурност предлага достатъчно музика, която да задоволи всеки вкус. Плейлистите обаче често не са съставени по най-добрия начин. Но това е на път да се промени с новата функция Party.

Spotify вече предлага професионално подбрани плейлисти

Новият тип плейлисти, които Spotify нарича Party, ще бъдат съставени от професионалисти. Тези плейлисти ще бъдат специално подбрани от известни продуценти и диджеи. За разлика от обикновените плейлисти, които приятелите ви пускат на домашни партита, песните в плейлистите от тип Party ще имат подобен ритъм и ще бъдат миксирани. Идеята е да можете да пренесете клубното усещане в домашни условия. 

Като допълнение към Party плейлистите съществува и функция, наречена "промяна на настроението". Чрез нея можете по професионален начин да промените атмосферата, създадена от последващите песни - например бихте могли постепено да преминете от вечерята в трапезарията към танците в дневната.

Функцията Party вече е достъпна на Android и iOS, като за начало предлага 120 подбрани музикални произведения. Очаква се за в бъдеще да бъдат добавени още песни.