НАСА обявава конкурс за създаване на приложение за смарт часовници, което да се използва от астронавтите в космоса.

Създайте приложение за смарт часовник Samsung Gear 2

Лабораторията за състезания към НАСА (NASA Tournament Lab – NTL) предизвиква всички, които имат умения в програмирането, да помогнат при проектирането на интелигентно приложение за смарт часовници, което ще помага на астронавтите по време на полет.

„Предизвикателството е да проектирате общ потребителски интерфейс за приложение за смарт часовници, което ще работи на международната космическа станция“. – пише NTL в описанието за състезанието на сайта Freelancer.com.

NTL очаква приложенията да се съвместими с Samsung Gear 2, обявен за „препоръчителен хардуер“ за проекта, а приложението трябва да изпълнява множество функции, свързани с всекидневния живот на астронавтите.

Към момента астронавтите на космическата станция използват лаптопи и iPad-и, за да преглеждат всекидневните си задачи, но интелигентното приложение ще трябва да показва както задачите в момента, така минали и бъдещи такива – казват от Лабораторията.

Приложението трябва също така да притежава опция за засилване на вниманието, таймер, както и възможност за отчитане готовносттта за комуникация, т.е „да показва дали има възможност за комуникация със земята чрез глас/видео“ – съобщават от NTL. 

Дизайнът на приложението трябва да отговаря на следните критерии:

  • да фокусира вниманието към подходящата информация за задачи
  • да осигурява подходяща обратна връзка на действие
  • да бъде четливо на по-малкия екран на Samsung Gear 2

Наградата е $1,500, като крайният срок на състезанието е 9 септември 2015 г. За повече информация можете да посетите сайта Freelancer.com.

Ако искате да прегледате и други конкурси, обявени от NTL, посетете сайта на НАСА.