Във вторник компанията обяви, че пуска на пазара първите два телефона от новата серия Х, която ще съдържа мобилни апарати от среден клас, всеки от които ще има по-една отличителна характеритика. Първите телефони ще бъдат LG X cam и LG X screen, като те ще бъдат първо достъпни в Южна Корея, а след това и в останалите ключови пазари Европа, Южна Америка и Азия. 

Тази седмица LG пуска новата серия телефони X - LG X cam

Телефонът X cam има 5.2-инчов екран, осем-ядрен 1.14GHz процесор, 2GB RAM памет, 16GB памет, батерия 2,520mAh и поддръжка на LTE. Както подсказва името, отличителната характеристика на X cam е камерата. Телефонът е оборудван с две задни камери, първата от които е стандартна 13-мегапикселова, а втората е с 5 мегапиксела и широкоъгълен обектив. Предната камера има 8-мегапикселов сензор.

Тази седмица LG пуска новата серия телефони X - LG X screen

Телефонът X screen притежава подобни характеристики, но няма две задни камери, и батерията му е по-малка, само 2,300mAh. За сметка на това се отличава с двоен екран; основният екран е с големина 4.93 инча и e с разделителна способност 720p, а допълнителният винаги включен екран е с големина 1.76 инча и разделителна способност 520x80 пиксела.