Tribe е най-новото приложение за изпращане на видео съобщения под iOS и Android. То се отличава от предшествениците си, Taptalk и Snapchat, с изчистен дизайн и лесна навигация.

Tribe: Новото приложение за видео съобщения

В същността си Tribe не е интовативно приложение. Всичко, което можете да правите с Tribe, можете да извършвате в Snapchat или в Taptalk. И все пак, Tribe залага на простотата при изпълнението на едно-единствено действие: изпращането на видео съобщение. 

Щом отворите Tribe, веднага ще видите списък с вашите приятели. Просто задръжте пръста си върху някой от техните профили, за да запишете и изпратите видео съобщение. Това е всичко. Tribe не ви позволява да пишете текстови съобщения, нито пък да добавяте иконки към видеото. Разбира се, бихте могли да създадете група и да изпратите видеото на повече от един получател. А когато получите видео и го прегледате, то автоматично се изтрива от телефона ви и от сървърите на компанията.

Докато много от популярните приложения за изпращане на съобщения - Facebook Messenger, WhatsApp, iMessage, залагат предимно на текстовите съобщения, Tribe e фокусиран изцяло върху доставянето на видео съдържание. Идеята на фирмата е, че видео съобщенията се създават по-бързо от текстовите съобщения, а и са по-лични и по-забавни. 

Любопитно е дали Tribe ще успее да се отличи сред конкурентните му приложения. Вие бихте ли го използвали?