Потребителите на Microsoft, които ще направят ъпгрейд до Windows 10, ще получат бонус - Twitter приложение, което няма да ги разочарова.

Twitter с качествено приложение за Windows 10

Twitter създадоха ново универсално приложение за Windows, което най-накрая съответства на нивото на приложението за други операционни системи.

Освен наличието на Twitter Live Tile, останалите ъпдейти към приложението отдавна са налични както на сайта на Twitter, така и в приложенията за други операционни системи. Новото Windows приложение прибавя поддръжка за многобройни снимки в Twitter и възможността за преглед на видео от анимиран GIF, от Vine и други формати. Вече е възможно и добавянето на снимки към директни съобщения, характеристика, която съществува под iOS от 2013 година.

Този ъпдейт превръща Twitter в първата компания, която разработва универсални приложенията под Windows. Това означава, че приложенията под Windows 10 ще могат да работят на всички устройства – таблети, телефони, а впоследствие Xbox One и HoloLens. Фактът, че Twitter се включва към универсалните приложения още от самото начало е добър знак за Microsoft, тъй като все още не е ясно каква част от разработчиците ще оптимизират техните приложения на новата платформа.

Twitter твърди, че ще продължи да ъпдейтва приложението си за Windows и се надява това да доведе до полезни подобрения.

Можете да изтеглите новото приложение на Twitter за Windows 10 от Microsoft Store.