В третата (и последна) част на серията Много шум за ... "fitness wearables"? ще ви запознаем със спортната гривна на компанията Jawbone.

Спортните гривни UP и UP24 на Jawbone

Подобно на Fitbit, Jawbone предлага две версии на своята спортна гривна: първоначалната версия UP и подобрената UP24. За разлика от Flex и Force на Fitbit, разликите в двете версии на гривната UP не се изравяват в дизайна на продукта, но се отразяват на цената ($129.99 за UP срещу $149.99 за UP24). Двадесет доларовата разлика се дължи на факта, че UP24 може директно да се синхронизира с вашия мобилен телефон чрез Bluetooth 4.0. За мобилните апарати, които не поддържат Bluetooth 4.0, синхронизацията се извършва чрез Simple Sync конектор, разположен в единия край на гривната.

Приложението, което придружава гривните UP, е безплатно и се разпространява както за продукти на Apple, така и за Android. (Дали вашето устройство се поддържа от Jawbone можете да проверите тук.) Едно от големите преимущества на приложението UP пред приложенията на Fitbit и Nike е възможността да го захранвате с данни от други фитнес приложения, които използвате, например RunKeeper и MyFitnessPal. А за запалените разработчици, Jawbone предлага опцията за разработка за тяхната платформа; цялата документация можете да прочетете на адрес http://jawbone.com/up/developer.