Xiaomi представиха първия си дрон на изключително ниска цена.

Xiaomi представя дронът Mi Drone

Наричат го Mi Drone. Дронът беше представен в два модела - 1080p и 4K. Компанията очаква Mi Drone 1080 да бъде подкрепен финансово от ентусиасти през приложението Mi Home от 26 май. Версията Mi Drone 4K пък ще бъде достъпна за бета тестване през юли. Представянето на Mi Drone се състоя в сряда, когато създателят на Xiaomi, Lei Jun, го показа наживо пред 370 000 зрители онлайн.

Самият дрон е впечатляващ. Има три-осева стабилизация и тежи само 140 грама. По време на презентацията Lei Jun обяви, че дронът Mi Drone е продукт на 7 години изследвания и повече от 30 създадени разновидности. 

Дронът може да лети в продължение на 27 минути. Захранва се от 5100mAh батерия, която лесно може да бъде сменена при необходимост. Дронът притежава система за авто-пилот и авто-навигация, и може да се върне при вас само с едно натискане на бутон. Спецификациите на дрона са внушителни, но още по-впечатляваща е цената. От $380 за Mi Drone 1080, дронът без съмнение е сериозна конкуренция за дроновете Phantom 3 и Phantom 4 на DJI.