Google предоставя на потребителите на Android нов начин да преглеждат снимки.

Фото виртуална реалност за потребителите на Android

Миналия четвъртък компанията пусна ново приложение за Android, което позволява на потребителите да правят панорамни снимки и след това да ги преглеждат чрез Cardboard в стил виртуална реалност.

Приложението Cardboard Camera, което можете да изтеглите от Google Play, позволява на потребителите да правят снимки с обхват 360 градуса. Снимките могат да бъдат придружени и от звукозапис, за да бъде преживяването още по-правдоподобно. Работата с приложението е лесна - отворете камерата и заснемете 360-градусова снимка така както бихте заснели обикновена панорамна снимка. На приложението ще му трябват няколко секунди, за да обработи изображението. После можете да поставите телефона си в Cardboard, за да разгледате снимката в детайли.

В действителност панорамните снимки не са част от виртуалната реалност, дори и ако ги преглеждате през специално предназначено за целта устройство като Cardboard. За истинската виртуална реалност са нужни много по-сложни настройки на камерата от тези, налични в днешните смартфони. Но пък приложението предлага интересен начин да тествате формата.