Instagram извършва тестове по поддръжката на множество акаунти за потребители с Android мобилни устройства. Към момента тази възможност е достъпна само за ограничен брой потребители, които участват в програмата за бета тестове на Instagram.

Instagram с поддръжка на множество акаунта на мобилни телефони

Това нововъведение бе забелязано преди няколко дни от потребители на приложението; характеристиката позволяза добавяне на множество акаунти през настройките на менюто на приложението. След като бъде добавен акаунт, публикуваните в него снимки се появяват в приложението.

Все още не е ясно дали характеристиката ще бъде предоставена на всички потребители на приложението. Също така няма информация дали ще бъде достъпна само за потребители на Android, или ще бъде тествана също и за iPhone потребители. 

Досега работата с множество акаунти на Instagram бе единствено възможна чрез инсталиране на допълнителни приложения. Компанията обаче обяви, че е на път да промени политиката си на работа с външни разработчици, като промените в приложно-програмния им интерфейс се очаква да влязат в сила през юни 2016.