Във вашия Facebook фийд непрекъснато се появяват новини, но не винаги имате време да ги прегледате? Тогава ще сте доволни да разберете, че към всеки пост можете да използвате инструмент, чрез който да отбележите съдържанието на поста като съдържание за "по-късно четене".

Как да отбележим линкове във Фейсбук за по-късно четене

Миналата година Facebook безшумно въведе опция, която позволява на потребителите да маркират линкове, видео, събития и места. Маркираното съдържание се записва в лична папка, която е достъпна само за потребителя. Това малко познато свойство представлява полезен начин да управлявате вашия фийд, за да не пропускате важната за вас информация.

Например, ако по време на бизнес среща тайно надникнете в страницата си във Facebook, но нямате време да прегледате видеото, което ваш приятел е публикувал, бихте могли да го съхраните в специалната папка и да го прегледате по-късно.

Ето как да използвате свойството: отворете падащото меню в горния десен ъгъл на поста, видеото или събитието и изберете Запишете връзката (Save link). (Към момента не е възможно да съхранявате снимки.) По-късно можете да намерите съхраненото съдържание в папката Записано (Saved) в лявата колона на вашия новинарски фийд (ако преглеждате Facebook на компютър) и в таба More (ако използвате мобилно устройство). Това е всичко - две лесни стъпки!

Как да отбележим линкове във Фейсбук за по-късно четене

Сега вече никога няма да пропускате информацията, която наистина е от значение за вас. Твърди се, че в бъдеще Facebook възнамеряват да разширят набора от съдържания, които можете да съхранявате, като включат постове от приятели, групи и страници.