След две успешни издания, състезанието на Microsoft по локализация на закрито отново набира предложения. Крайният срок за кандидатстване е 20 януари 2016 г.

Състезание на Microsoft за технологии за локализация на закрито

Предвижда се, че прецизната локализация в закрити помещения ще промени из основи начина, по който хората се придвижват на закрито по същия начин, по който GPS промени начина на придвижване на открито. През последните 15 години различни технологии за локализация на закрито бяха предложени и експериментирани от учени, представители на университети и на фирми.

Състезанието на Microsoft има за цел да сравни как работят различни технологии за локализация на закрито в реално или близко до реалро време. Състезанието е отворено както за учени от академичните среди, така и за изследователи във фирми. Възможно е използването на всякакви техники за локализация, а участниците имат право да използват максимум 5 устройства при представяне на своето решение.

Към момента се очаква състезанието да обхване три основни категории - от използване на закупени и немодифицирани устройства до прилагане на инициализация и различни модификации. На официалния сайт на състезанието са дадени множество примери за различните видове технологии, които могат да бъдат използвани. А ако търсите вдъхновение, разгледайте решенията, представени на предишните издания на състезанието през 2014 и 2015 г.

Крайният срок за регистрация е 20 януари 2016, като за целта трябва да се представи резюме в рамките на 2 страници, описващо предложения метод за локализация на закрито. Пожелаваме на всички успех!